Електронски дневник

 

ЗА РОДИТЕЉЕ

ЗА НАСТАВНИКЕ


   Препорука

 

   Почетна

 

 

  Рад продуженог боравка од 11.05.2020. године

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  ЗА РОДИТЕЉЕ

 

У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развoја  РС БРОЈ: 610- 00-00317/2020-01 од 05.05.2020. године и дописа Министарства здравља РС, број:530-01-45/2020-10 од 05.05.2020.године и препорукама за пријем деце у продужени боравак током трајања епидемије

COVID 19, које је издао   Завод за јавно здравље „ТИМОК“ Зајечар, обавештавамо Вас о

 

Упутству за примену превентивних мера  везано за корона вирус COVID-19

 

 Упутство можете погледати и преузети овде.

 Инструкције можете погледати и преузети овде.

 

 

 

 

 

15.03.2020. ЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ

СРБИЈЕ ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНАВИРУСА

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ!

 

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама.

У Министарству просвете, науке и технилошког развоја припремљен је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима. Овај план има фокус на организованом учењу на даљину кроз различите канале и облике комуникације.

РОДИТЕЉИ/УЧЕНИЦИ НАСТАВНИЦИ
Обавештење Обавештење
Распоред наставе Саопштење
РТС Планета Онлајн платформе
  Вулкан знање
  Обуке
  Корисни линкови

 

 

 

Основна школа „Љуба Нешић“, из Зајечара саграђена је 1892. године за потребе тадашње Гимназије, а од 1951. године ради као основна школа. Захваљујући донацијама Норвешке владе у школи је извршена потпуна реконструкција расположивог простора, тако да су ученици од школске 2007/08.године почели боравити у потпуно уређеном простору.

Основна школа Љуба Нешић у Зајечару заснива свој рад на потребама ученика и њихових родитеља, кадровским и материјалним могућностима, перспективама и сагледавању развојних могућности основног образовања и васпитања.

Школа је основана одлуком Народног одбора Општине Зајечар јуна 1951. године, а проистекла је из 170 година старог основног школства града Зајечара, које je започето далеке 1830. године када је основана прва основна школа у Зaјечару.

Школа је уписана у Судски регистар Окружног суда у Зајечару под редним бројем ФИ 373/65 ФИ 672/90 као матична школа без истурених одељења, а делатност је основно образовање и васпитање деце узраста од 6 до 15 година.

 

   Вести

       

      Поштујући следећа правила можете смањити могућност да се заразите:

  • Редовно и темељно перите руке трљањем руку антисептицима на бази алкохола или их перите сапуном и водом.

     Зашто? Прање руку сапуном или употребом антисептика на бази алкохола убијају се вируси који могу бити на вашим рукама.

  • Одржавајте најмање метар удаљености између себе и свакога ко кашље или кија.

     Зашто? Кад неко кашље или кија, из носа или уста прскају мале капљице течности које могу садржавати вирус. Ако сте преблизу, можете удахнути капљице, укључујући и корона вирус, ако особа која кашље има болест. 

  • Избегавајте додиривање очију, носа и уста.

      Зашто? Рукама додирујете многе површине и могу покупити вирусе. Једном када се контаминирају, руке могу да пренесу вирус у ваше очи, нос или уста. Одатле вирус може ући у ваше тело и заразити вас.

  • Обавезно се придржавајте добре респираторне хигијене: и ви и људи око вас. То значи да треба да покријете уста и нос савијеним лактом или марамицом када кашљете или кијате. Затим одмах одложите употребљену марамицу у канту.

     Зашто? Капљице шире вирус. Придржавајући се добре респираторне хигијене, заштитите људе око себе од вируса као што су прехлада, грип и KОВИД-19.

  • Останите код куће ако вам није добро. Ако имате повишену температуру, кашљете и отежано дишете, потражите лекарску помоћ.

     Зашто? Националне и локалне власти имаће најновије информације о ситуацији о вирусу. Позовите унапред свог лекара. Позив унапред омогућиће вашем лекару да вас брзо усмери у праву здравствену установу. То ће вас заштитити и помоћи у спречавању ширења вируса и других инфекција.

  • Будите информисани о најновијим дешавањима. Следите савете лекара у вези корона вируса.   www.covid19.rs

     Зашто? Националне и локалне власти имаће најновије информације о томе да ли се корона вирус шири у вашем граду/земљи. Они су у најбољем положају да саветују шта људи из вашег краја треба да раде да би се заштитили.

  • Будите у току са најновијим жариштима корона вируса (градови или локалитети где се КОВИД-19 шири). Ако је могуће, избегавајте путовања - посебно ако сте старија особа или имате дијабетес, болести срца или плућа.

      Зашто? Постоји већа вероватноћа да се заразите у овим подручјима.

 

Извор: https://www.stetoskop.info

 

*******************************************************

        Пробни завршни испит заказан је за 27. и 28. март 2020. године.

       Датум полагања мале матуре је 17., 18. и 19. јун 2020. године.

       Мала матура се неће много мењати у односу на претходну школску годину. Број бодова које носи завршни тест биће једнак оном од прошле године, успех у школи носи 60 а поени са завршног испита 40 поена. Бодоваће се успех са такмичења при упису у средње школе.

       Граница за упис четворогодишњих школа као и прошле године износи 50 поена.

 

 © Основна школа "Љуба Нешић" Зајечар